Search
 

Over ons

Hoe het allemaal begon

Historiek van Resto Ribs

In het historische centrum van Leuven, gelegen op enkele meters van de langste toog ter wereld, kan je al meer dan 30 jaar één van de gezelligste horecazaken van Leuven terugvinden, Resto Ribs. Al van bij de start in 1992 draait in Resto Ribs alles rond onze gekende housespecials, zijnde de BBQ Ribs en andere BBQ-gerechten. Wat deze gerechten zo bijzonder maakt, is de manier waarop we ze bereiden en vooral de daarbij horende BBQ-saus die rijkelijk aanwezig is. Het succesverhaal van Resto Ribs is te danken aan een toevallige gift. Toen drie Cabine Crew Members van het voormalige Sabena terugkeerden van een vlucht uit New York, waren ze in het bezit van een geheim recept voor het maken van een typisch Amerikaanse BBQ-saus. Omdat ze het zonde vonden om dit recept onbenut te laten, besloten ze op zoek te gaan naar een geschikte locatie om een kleinschalige zaak op te starten.

Hun oog viel al snel op een pand in de Leuvense Parijsstraat, waar de zaak intussen al meer dan 30 jaar gehuisvest is. In de beginjaren bestond er geen menukaart en had je een keuze uit slechts drie gerechten. Maar toen de Parijsstraat stilaan uitgroeide tot een hippe buurt, vonden steeds meer mensen hun weg naar het restaurant en evolueerde de Ribs van een kleine eetgelegenheid naar een volwaardig restaurant. In 2007 bood zich plots de mogelijkheid aan om de capaciteit van de zaak te verdubbelen door het vrijkomen van het naastgelegen pand. Intussen was de Parijsstraat geëvolueerd tot een culinaire hotspot met voor elk wat wils en in de zomer een gezellige drukte. Onze zaak heeft op dat vlak alvast zijn steentje bijgedragen dankzij ons ruim terras waar je in de zomer kan vertoeven voor een verfrissend drankje of een gezellige lunch/dinner met het hele gezin of enkele vrienden. Een absolute aanrader!

zaak hoek

Intussen waren de drie stichtende Cabine Crew Members van Sabena één voor één uit de zaak verdwenen, behalve één van hen die eind 2013 besloot de zaak weer volledig in eigen handen te nemen. Sinds zijn aanwezigheid waait er een nieuwe wind doorheen de zaak. Samen met een jong en dynamisch team bouwde hij verder op het gekende culinaire succes en zorgde hij voor een onberispelijke service en klantvriendelijkheid die intussen zijn uitgegroeid tot het stokpaardje van Resto Ribs.

Sinds 2016 hebben we ook een Loungebar waar je kan genieten van een aperitiefje – digestief of koffie. Eveneens bieden we ons cliënteel de mogelijkheid aan tot het vieren van kleinschalige feestjes met vrienden en familie.

Met andere woorden, hou je van een ’no nonsense’ aanpak? Op zoek naar een gezellig restaurant waar je met de hele familie of met vrienden kan genieten van een lekkere maaltijd? Of heb je als student geen zin om te koken, maar wil je aan een democratische prijs eens lekker uit eten? Kom dan zeker eens langs in Resto Ribs!

The Ribs Team

Steeds tot uw dienst

Onze chef

Dit is Nan, het kloppend hart van de Ribs. Dankzij de optimale mix van gedrevenheid, passie en reeds 26 jaar ervaring, weet hij als geen ander hoe je de beste ribbekes maakt.

Nan is het schoolvoorbeeld van volharding. Hij begon als ondersteunende kracht in de keuken, maar intussen is hij al een kwarteeuw met trots onze chef- kok. Met veel respect voor de producten, tovert hij telkens weer kwaliteitsvolle maaltijden op tafel, waar ook onze kinderen zot van zijn!

PS: vraag hem niet voor het geheim recept van de BBQ- saus 😉

Naar onze kaart

Onze Specialiteiten

Gemarineerde ribbetjes met een topping van huisgemaakte BBQ- Saus.

Sinds 1992 staat ons restaurant bekend om zijn BBQ Ribs. Ze worden gedurende lange tijd gemarineerd in onze huisgemaakte barbecue saus. Ze zijn heerlijk mals en komen zonder problemen los van het botje.

Chickenwings in een pikant sausje.

Onze Chickenwings zijn een perfect hapje voor het eten! Ze worden bereid in een pikant barbecue sausje. Het is een van onze meest gekozen voorgerechten.

Burger met ribs- vlees, koolsla en spek.

De ribsburger is een creatie van de chef waarbij het zoete van de Ribs en het zurige van de koolsla worden gecombineerd, dit zorgt voor een fantastische smaaksensatie in de mond!

Uw bestelling

Geen producten in de winkelwagen.